Endodontie

Edodontia se ocupa cu tratamentul, prevenirea si diagnosticarea afectiunilor din interiorul dintilor, mai exact cu afectiunile pulpei dentare.

Tratamentul endodontic este cunoscut ca si tratamentul de canal sau “scoaterea nervului” si este una dintre cele mai des intalnite proceduri medicale dentare care trateaza interiorul dintelui pentru eliminarea infectiilor.

Acest tratament este considerate cea mai conservativa procedura deoarece vizeaza tratarea unei infectii dentare sau a unei carii dentare, prin obturatie de canal, incercand sa se pastreze cat mai mult din intergritatea dintelui natural.

In tratamentul endodontic:

1.ELIMINAM INFECTIA
Primul scop este acela de a inlatura factorii cauzatori. In mod normal infectiile pulpei dentare apar in urma evolutiei cariilor dentare unde microbii penetreaza smaltul dintelui si ajunge la nivelul pulpei acestuia.

2.PROTEJAREA DINTELUI
Dupa eliminarea infectiilor si curatarea corespunzatoare este essential protectia dintelui impotriva altor agresiuni. Astfel canalele dintelui vor fi sigilate cu materiale de obturatie specific de cea mai buna calitate.

3. OBTURATIA DE CANAL
Este ultima etapa a tratamentului endodontic, iar dupa finalizarea acestuia dinele va fi restaurant cu o obturatie sau o coroana dentara dupa caz.

Meniu